ESEMÉNYNAPTÁR

September 2020
S M T W T F S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

szgyf_banner.jpg
szgyf_somogy_banner.jpg

Értesítés
  • Simple Image Gallery Notice: Joomla's /cache folder is not writable. Please correct this folder's permissions, clear your site's cache and retry.

 

A Somogy Megyei Gondviselés Szociális Otthon 2017. november 17-én harmadik alkalommal rendezte meg a Generációs Kulturális Fesztiválját. A Fesztivál célja, hogy közelebb hozza egymáshoz a különböző korosztályokat, időseket, gyermekeket, fiatalokat, intézményben élő ellátottakat, a faluközösség lakosságát. A résztvevők versben, zenében, táncban mutatták be egymásnak tudásukat, adták át gondolataikat, érzelmeiket. A Fesztiválon szerepeltek a segesdi Tündérkert Óvoda növendékei,  a IV. Béla Király Általános Iskola tanulói, a segesdi Derűs Alkony Nyugdíjas Egyesület tagjai, a Kéthelyi Értelmi Fogyatékosok Otthona ellátottjai és nem utolsó sorban a Somogy Megyei Gondviselés Szociális Otthon telephelyeinek ellátottjai és munkatársai.

 

 

A segesdi telephely kezdeményezésében korábban meghirdetett „Jövő, ahogyan elképzelem” rajzpályázatra beküldött munkák is értékelésre kerültek, első és második helyezést Hegedűs Lajos és Beleznai László a kéthelyi intézmény ellátottjai értek el, míg a III. helyezettnek járó díjat a telephely lakója, Orsós Norbert érdemelte ki. A pályázat meghirdetésének ötletét a kiváltásos projekt adta, így a lakók rajzokat készítettek az elképzeléseikről, az épülő házakról, új otthonukról. A rajzpályázatokból nyílt kiállítás a rendezvény ideje alatt megtekinthető volt. A rendezvénnyel párhuzamosan hagyománnyá vált, hogy az ellátottak szavazatai alapján az „Év Ápolója” díjak kerültek átadásra, az elismerést Sassné Illés Veronika a gyöngyöspusztai telephely ápolója, Csányi Zoltánné, Zsuzsi a kálmáncsai telephely gondozója, Horváth Viktor a szabási telephely ápolója, Török Csaba a segesdi telephely gondozója és Horváth Ferencné, Ildi a székhely intézmény ápolója vehette át. A rendezvényt jelenlétével megtisztelte Szászfalvi László országgyűlési képviselő, Helmanné Enner Margit a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság gazdasági vezetője, Nábrádi Csilla a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Somogy Megyei Kirendeltségének igazgatóhelyettese, a kirendeltség munkatársai, valamint Domonkosné Rippel Éva koordinátor, a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft munkatársa.

 

A program zárásaként ellátottjaink, munkatársaink és vendégeink a Megarox Színtársulat előadását élvezhették.

 

 

 

 

 {gallery}2017/generaciok_2017{/gallery}