ESEMÉNYNAPTÁR

June 2020
S M T W T F S
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

szgyf_banner.jpg
szgyf_somogy_banner.jpg

Ünnepségen adták át április 11-én, a magyar költészet napján „A boldogság kék madara” című irodalmi pályázat díjait, amelyet az Esélyteremtési Főosztály, Ellátottjogi Osztálya hirdetett meg az SZGYF fenntartásában lévő intézmények felnőtt ellátottjainak. Az eseményen Szekeres Pál miniszteri biztos köszöntötte a megjelenteket az EMMI Báthory utcai konferenciatermében.

A pályázatra 104 mű érkezett az ország minden részéről, így a somogyi intézmények lakói is tollat ragadtak, versben, prózában írták le a gondolataikat a boldogságról. A pályaművek elbírálásában a fenntartó, Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság munkatársain kívül részt vett Mezey Katalin, a Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi Tagozatának vezetője.

 

A Somogy Megyei Szeretet Szociális Otthon lakója, Orsós György és a Somogy Megyei Gondviselés Szociális Otthon ellátottja, Csizmazia Ferenc izgatottan érkeztek a díjátadóra. A megjelenteket Szekeres Pál miniszteri biztos köszöntötte, aki beszédében kiemelte, hogy az írás az önmegvalósítás csúcsa, a kiteljesedést jelenti az alkotók számára.

A köszöntőt követően a díjak átadása következett. Csizmazia Ferenc „Boldogság keresése” című novelláját különdíjjal ismerték el a bírálók, míg Orsós György „Arcok a múltban” írásával II. helyezést ért el. Mindkét lakó meghatottan és meglepetten vette át elismerését Szekeres Pál miniszteri biztostól és Mezey Katalintól, a zsűri tagjától.

A két lakón kívül a pályázatot beküldő lakók elismerésként oklevelet kaptak a munkájukért. Gratulálunk a nyerteseknek és a résztvevőknek.