ESEMÉNYNAPTÁR

June 2020
S M T W T F S
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

szgyf_banner.jpg
szgyf_somogy_banner.jpg

 

A Somogy Megyei Gondviselés Szociális Otthon segesdi telephelyének közel 30 fő lakója vett részt a községi majálison. A részvételre lázasan készültek az ellátottak és a dolgozók, melynek a segesdi futballpálya adott otthont.

Reggel 8.00-kor kezdődött el a program a főzőversennyel, melyre 14 csapat nevezett be. A telephelyről két fő lakó, Szigeti Margaréta és Bogdán Anna dolgozói segítséggel indult a megmérettetésen. Miután a nyersanyagok konyhakészre fel lettek aprítva, a bográcsban már rotyogott is a húsos lecsó. Mindeközben megérkezett az a hét lakó, akik a mezei futásban és a fociban készültek jeleskedni.

 

 

 

A 300 m-es futás 9.30-kor kezdődött meg, melyen hat fő ellátottunk remekelt. A futóversenyt követően megkezdődött a focikupa. A focira 5 csapat nevezett be. A csapatok körmérkőzéseket játszottak, így eldöntve, hogy melyik „klub” lesz a legjobb. A telephely hat lakója állt „csatasorba”, hogy a fociban is képviseljék a segesdi intézményt. A focikupa végére, a bográcsban is elkészült az ízletes, ínycsiklandó húsos lecsó, amelyet a fáradt sportolók jó étvággyal vettek magukhoz, az után, hogy a zsűri is megkóstolta, és gratulált a szakácsoknak.

A délutáni programra érkező lakók lázasan készültek a délutáni színpadi produkciók megtekintésére, köztük Bódi Csaba koncertjére, mely osztatlan sikert aratott a lakók körében, felszabadultan énekelve. táncolva, átszellemülve adták át magukat a zene varázsának.

Az eredményhirdetésre a fergeteges koncert után került sor, ahol a 300 méteres mezei futóverseny első három helyezését az intézmény lakói hozták el, a főzőversenyen a kis csapat ötödik lett. A fociban annak ellenére, hogy az utolsó helyen végeztek, „focistáknak” mind a szervezők, mind versenytársaik külön gratuláltak a szívós helytállásért, és magáért a részvételért is, hiszen képességeikhez mérten a maximumot nyújtották, kitartásuk, lendületük, lelkesedésük mindvégig megmaradt. A lakók kitörő örömmel vették át érmeiket, okleveleiket, és kisebb ajándékaikat.

 

A majálisról ellátottak elégedetten, élményekben gazdagon tértek vissza a telephelyre.