ESEMÉNYNAPTÁR

September 2020
S M T W T F S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

szgyf_banner.jpg
szgyf_somogy_banner.jpg

Értesítés
  • Simple Image Gallery Notice: Joomla's /cache folder is not writable. Please correct this folder's permissions, clear your site's cache and retry.

 

A Somogy Megyei Gondviselés Szociális Otthon segesdi telephelyének közel 20 fő lakója vett részt a segesdi Comitatus Egyesület Folklór napi programján a helyi művelődési házban. A részvételre lázasan készültek az ellátottak, akik a nézőtéren ülve izgatottan várták a fellépőket.  

 

 

 

 

 

 

 

A IV. Béla Király Általános Iskola iskolásai népdalokat adtak elő furulyán. A Fölszálott a páva egykori versenyzője Patonai Bátor tekerőlanton Magyarország különböző területének jellegzetes népi hangzásvilágát mutatta be. Az előadását a művész kiegészítette a tekerő, mint hangszer történetének bemutatásával. Tapsonyból érkező vegyeskar tagjai népviseletbe öltözve népi dalokat énekeltek. A fellépők között szerepelt a Nagyatádi Fúvós Együttes. A hat fiatal repertoárjában slágerdalok is szerepeltek, melyet a közönség nagy tapssal köszönt meg. A nagyatádi Fürjecske Néptáncegyüttes Csipetke és Röpike csoportja különböző tájegységek jellegzetes táncaival lépett színpadra. Fejér Zoltán előadásában Arany János Kőmíves Kelemen című balladáját mondta el. A program zárásaként a helyi Derűs Alkony Nyugdíjas Egyesület Hófehérke és a hét törpe című mese átdolgozott, parodizált változatától kacagott a közönség.

A lakók jól érezték magukat a programon, a változatos és színes előadások és fellépések elnyerték tetszésüket. Jó hangulatba tértek vissza a kolostorba, ahol megosztották élményeiket a több lakóval.

 

{gallery}2017//folklor_2018{/gallery}