ESEMÉNYNAPTÁR

September 2020
S M T W T F S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

szgyf_banner.jpg
szgyf_somogy_banner.jpg

Értesítés
  • Simple Image Gallery Notice: Joomla's /cache folder is not writable. Please correct this folder's permissions, clear your site's cache and retry.

 

Május utolsó napján a Somogy Megyei Gondviselés Szociális Otthon parkjában az intézmény dolgozói egész napos programsorozatot szerveztek az ellátottaknak és kísérőiknek. Az otthon telephelyein kívül vendégként üdvözölték a patalomi és kéthelyi lakókat és munkatársakat.

 

 

 

 

 


A reggeli gyülekező után a csapatok előkészültek a főzőversenyre, melyen híres magyar személyiségek kedvenc ételeit készítették el. A főzés közben a csapatok tagjai népmesés kerettörténetbe ágyazott túrán vehettek részt a park területén, melynek állomásain próbára tehették tudásukat és ügyességüket.


Miután a túrázók visszaértek, a „kóstolók” meglátogatták csapatok asztalait, ahol a szakácsok elmesélték az általuk elkészített étkek történetét, és hogy az miképp kapcsolódik híres magyarjainkhoz. Készült palóc leves, székelykáposzta, Jókai bableves és Kossuth kifli. A kóstolás végeztével a lakók jóízűen fogyasztották el a bográcsban készült ételeket, majd egy rövid pihenő után kezdetét vette a kulturális program, melynek során a résztvevők daloltak, népmesét játszottak el, illetve néptáncot adtak elő, melynek végeztével az összes jelenlévőt meghívtak egy hatalmas körtáncra, amelyhez a lakók és dolgozók többsége csatlakozott. A közös tánccal került az otthon májusfája kitáncolásra.


A programot Erdődi Jánosné intézményvezető helyettes zárta, aki minden csapatnak szabadidős ajándékcsomagot és emléklapot nyújtott át. A rendezvényről rengeteg pozitív visszajelzés érkezett, a szervezők jövőre is szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt.


 

 

 

 

{gallery}2017/majusosszefoglalo_2018{/gallery}