ESEMÉNYNAPTÁR

August 2020
S M T W T F S
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

szgyf_banner.jpg
szgyf_somogy_banner.jpg

 

2018. június 6.-án reggeltől egész napos programsorozat vette kezdetét a Somogy Megyei Gondviselés Szociális Otthon segesdi telephelyén. Az előző évek hagyományaival szakítva, az idén a sorversenyek és vetélkedők helyett, főzőversenyt hirdettünk a lakóközösség tagjainak a májusfa kitáncoláshoz kapcsolódóan. Az intézményben élők javaslatait, ötleteit összegezve, két csapat kolbászos paprikás burgonyát főzött, egy csapat virslit grillezett.  A program szervezésébe is aktívan bevonódtak az ellátottak.

 

 

A szükséges hozzávaló eszközök és anyagok felmérése, a helyszínek kijelölése a programot megelőzően csoportfoglalkozáson került megbeszélésre. A tűzrakást, a bogrács felállítását, a hozzávalók előkészítését a lakók ismereteik, képességeik függvényében végezték segítőik közreműködésével. Mindenki kipróbálta a tisztítást, szeletelést, aprítást, fűszerekkel, konyhai eszközökkel, azok használatával, működésével ismerkedtek. Az ebéd elkészülését türelmetlenül várták a lakók, amin tollaslabda, és célba dobó játék enyhített valamelyest. A májusfa kidöntését követően került sor az ebédre, amit az udvaron fogyasztottak el az ellátottak.  A délelőtti sürgés – forgás utáni pihenőt követően,  délután az aktuális hónapban születésnapjukat ünneplő lakókat köszöntötték társaik, majd táncmulatsággal folytatódott a program.

 

A nap zárása után a lakóközösség elégedetten nyilatkozott, kéréseket fogalmaztak meg arra vonatkozóan, hogy a jövőben is rendezzünk főzőversenyt, ahol kipróbálhatják, gyakorolhatják az elméletben átadott ismereteket.