ESEMÉNYNAPTÁR

September 2020
S M T W T F S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

szgyf_banner.jpg
szgyf_somogy_banner.jpg

Értesítés
  • Simple Image Gallery Notice: Joomla's /cache folder is not writable. Please correct this folder's permissions, clear your site's cache and retry.

 

A Somogy Megyei Gondviselés Szociális Otthon segesdi és kálmáncsai  telephelyének lakói közül 22-en  három felejthetetlen  napot  töltöttek aktív pihenéssel Zamárdiban, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság üdülőjében.

 

 

 

A nyaralás szervezése a résztvevőkkel közösen történt ki- ki képességei, lehetőségei függvényében kapcsolódott be az előkészületekbe. Az indulás napjára már csak a csomagok bepakolása, és az útra való szendvicsek elkészítése maradt. Izgatottan várták a résztvevők az utazás napját, sokat beszélgettek a betervezett programokról, folyamatosan figyelték az időjósok előrejelzését. Megérkezés után a lakók megismerkedtek az új környezetükkel, a lakóépülettel, majd elfoglalták szobáikat, ebédeltek, amit séta követett a város üdülőövezetében és a Balaton partján. A második napra tervezett siófoki vonatkirándulás sajnos az égiek miatt elmaradt, mert hatalmas felhőszakadás zúdult a városra. Az esőnapot szabadidős foglalkozás, kártyajáték, csocsó, pingpong, televíziózás töltötte ki, és elkészült az esti cirkuszi előadásra a pattogatott kukorica is. Az előadás a műsor címében beígért „full adrenalin” élményét nyújtotta. A harmadik napon a résztvevők kívánságára egyszerű ételek készítéséhez szükséges alapanyagok kerültek beszerzésre, amelyekből tojásrántotta, tükörtojás, tejbe dara készült. Délutánra az időjárás is kedvezett a szabadtéri programnak, a csoport vonattal utazott el Zamárdi központjába, ahol a város 10. születésnapja alkalmából folklór műsor, kézműves termékek sokasága kápráztatta el őket. A nyaralás emlékére képeslapokat is vásároltak a lakók, amit gondnokaiknak, hozzátartozóiknak, lakótársaiknak írtak meg, segítőik közreműködésével. Fürdőzésre sajnos nem adódott lehetőség, mert az időjárás nem kedvezett, de a színes programok ezt a hiányérzetet feledtették.

 

Gyorsan szaladt az idő, a résztvevők már a táborozás végét emlegették, sajnálták, hogy haza kell utazni, azonban bíznak abban, hogy jövő nyáron ismét lehetőség adódik néhány napos nyaralásra, pihenésre.

 

                                                                                               Czimbalekné Tigyi Andrea

 

                                                                                           mentálhigiénés csoportvezető

 

 

 

{gallery}2017/zamardinyaralas_2018{/gallery}