ESEMÉNYNAPTÁR

September 2020
S M T W T F S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

szgyf_banner.jpg
szgyf_somogy_banner.jpg

Értesítés
  • Simple Image Gallery Notice: Joomla's /cache folder is not writable. Please correct this folder's permissions, clear your site's cache and retry.

 

2018. augusztus 4.-én tizenharmadik alkalommal került megrendezésre Segesden a prószaparádéval egybekötött falunap, melyen a Somogy Megyei Gondviselés Szociális Otthon székhely intézményének és segesdi telephelyének lakói részt vettek. A község sportpályája adott helyet a programnak, ahova már reggel megérkezett az otthon főző csapata. Az üstben gulyás leves készült, melybe sok hús, füstölt szalonna, gomba és házi csipetke is került. Az intézmény konyhájába a kollégák Hajdúné Fekete Zsuzsanna terápiás munkatárs receptje alapján készítették a versenyre az édes és sós prószát és természetesen a leves mellé az ebédhez az aludttejes prószát.

 

 

 

A lakók folyamatosan érkeztek az intézmény sátrához, nézelődtek, beszélgettek és várták az ebéd elkészültét. A jóízűen elfogyasztott gulyás és prósza után a parti sátor alatt várták a lakótársak fellépését, akik retro slágerekre összeállított koreográfiát mutattak be, melyet a közönség tapssal és füttyszóval honorált. Az anyaintézmény előadását a segesdi telephely lakóinak és dolgozóinak műsora követett. Az ellátottak a Zamárdiban, a művészeti táborban megtanult tánccal léptek a színpadra, valamint prózával és énekkel készültek. A lakók a színpad előtt hallgatták és nézték a többi fellépőt és várták a prósza verseny eredményhirdetését. A sósprósza kategóriában első helyezést ért el az otthon a medvehagymás, füstölt sajtos prószájával, míg az édes kategóriában a dobogó harmadik fokára állhatott az intézmény a fehér borban párolt körtés, diós prószájával. A versenyben elért sikert az ellátottak ujjongással fogadták. A falunap még nem ért véget, hisz az estébe nyúló programsorozaton számos előadó lépett fel, melyre az ellátottak a község lakóival együtt mulattak. Tartalmas nap után, de kissé megfáradva tértek haza az ellátottak és munkatársak.

 

{gallery}2018/faulnap_2018{/gallery}