ESEMÉNYNAPTÁR

September 2021
S M T W T F S
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

szgyf_banner.jpg
szgyf_somogy_banner.jpg

 

2018. november 23-án negyedik alkalommal került megrendezésre a Somogy Megyei Gondviselés Szociális Otthon szervezésében a „Generációk Kulturális Fesztiválja” a segesdi Művelődési Házban. A Fesztivál célja az intézmény részéről a nyitás a közösség irányába, a közösség behívása az intézmény életébe, mely közelebb hozza egymáshoz a különböző korosztályokat, időseket, gyermekeket, fiatalokat, intézményben élő ellátottakat, a faluközösség lakosságát.  A résztvevők versben, zenében, táncban mutatták be egymásnak tudásukat, adták át gondolataikat, érzelmeiket.

 

 

A rendezvényen szerepeltek a segesdi Tündérkert Óvoda növendékei, a IV. Béla Király Általános Iskola tanulói, a Derűs Alkony Nyugdíjas Egyesület tagjai, intézményünk és telephelyeinek lakói, dolgozói. Vendégeink között köszönthettük a Kéthelyi Értelmi Fogyatékosok Otthonának ellátottjait, a Nagyszakácsi Gyermekvédelmi Központ növendékeit, a Csokonyavisontai Nyugdíjas Színjátszó Kör tagjait, továbbá a Megarox Színtársulat művészeit és Meggyes Csaba énekest.

 

A rendezvénnyel párhuzamosan hagyománnyá vált, hogy az ellátottak szavazatai alapján az „Év Szakdolgozója ” díjak kerültek átadásra. Az elismerést Pálfi Zoltánné a gyöngyöspusztai telephely gondozója, Kertész Bernadett a segesdi telephely fejlesztő pedagógusa, Vangyia Attiláné a kálmáncsai telephely terápiás munkatársa, Kiss Sándorné a szabási telephely terápiás munkatársa, valamint Zsebi Beáta a székhely intézmény fejlesztő foglalkoztatás segítője vehette át.

 

Rendezvényünket megtisztelte Nábrádi Csilla a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Somogy Megyei Kirendeltségének igazgatóhelyettese, a kirendeltség munkatársai, Péntek László Segesd község polgármestere, valamint dr. Varga Katalin a település jegyzője. Az egész délutánt átölelő rendezvényünkről vidáman, jókedvvel, feltöltődve távoztak mind a lakók, mind a meghívott vendégek.