ESEMÉNYNAPTÁR

June 2020
S M T W T F S
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

szgyf_banner.jpg
szgyf_somogy_banner.jpg

Figyelmeztetés
  • JFolder: :fájlok: Az elérési út nem mappa. Elérési út: /var/www/smgondviseles.hu/public_html/images/2019/szabas_versmondo_2019
Értesítés
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/2019/szabas_versmondo_2019

 

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Somogy Megyei Kirendeltsége által működtetett intézmények ellátottjai vettek részt azon a költészet napi versmondó-versenyen, amelynek a szabási művelődési ház adott helyet. A segesdi Gondviselés Szociális Otthon által meghirdetett versrandevú évek óta népszerű. Ötletgazdája Nemes Zita intézményvezető, aki munkatársaival ezúttal is nagy körültekintéssel szervezte meg a találkozót, amelyet Nábrádi Csilla, az SZGYF megyei kirendeltségének igazgató-helyettese is köszöntött – utalva nemcsak a versmondók, hanem a felkészítők munkájára is.

 

A verseny helyett az együttlét volt a lényeg, amelyre Lőrincz Sándor, a megyei kirendeltség munkatársa is utalt, s arra hívta fel a figyelmet, hogy ezúttal is rácsodálkozott a magyar nyelv szépségére, gazdagságára, hiszen milyen nehéz lenne lefordítani például ezt a sort: csillaghímesek az éjszakák. Többek között Oláh Lajos csokonyavisontai református lelkész és Bicsár László kutasi plébános is tagja volt a zsűrinek; Bicsár atya ezúttal Pilinszky Harmadnapon című versét mondta el.

Huszonegy lelkes induló olvasta fel vagy adta elő a választott művet – köztük József Attila, Reményik Sándor, Zelk Zoltán, Gárdonyi Géza vagy éppen Jászai Jolán versét. Számos istenes költemény is elhangzott, s különösen a szabási telephely versmondói remekeltek. Első helyezett Orsós Irén lett, a második díjat Singh-Sánta Ivett kapta, a harmadik díjat Fekete Lajos Tiborné vehette át, a zsűri különdíjjal ismerte el Kovács Attilát és Szigeti Margarétát, Kovács Lajost és Bruder Tamást. A versrandevút követően az egykor Karádon is néptanítóskodó Gárdonyi Géza életművéről rendeztek vetélkedőt, amelyen a kálmáncsai, a tabi és a kőkút-gyöngyöspusztai csapat bizonyult a legfelkészültebbnek.

 

 

 

L. S.

{gallery}2019/szabas_versmondo_2019{/gallery}