ESEMÉNYNAPTÁR

September 2020
S M T W T F S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

szgyf_banner.jpg
szgyf_somogy_banner.jpg

Értesítés
  • Simple Image Gallery Notice: Joomla's /cache folder is not writable. Please correct this folder's permissions, clear your site's cache and retry.

„Bográcsmester” címért hirdetett főzőversenyt Segesd Község Önkormányzata és Roma Önkormányzata a május 1.-i majális nyitó programjaként. A vetélkedésre a település civil lakossága mellett baráti társaságok, egyesületek csapatai neveztek,  köztük a Somogy Megyei Gondviselés Szociális Otthon segesdi telephelyének lakói is immár harmadik alkalommal.  A 16 csapat már a kora reggeli órákban neki látott az ételek elkészítésének, melyhez a szervezők nyersanyagot biztosítottak. A telephelyének ellátottjai újra gondolt paprikás burgonyát készítettek bográcsban.

 

 

 

 

 

Amíg az étel készült, a szervezők által biztosított programokon is részt vehettek az érdeklődők. A lakók ismerkedtek a település lakóival, versenytársakkal, felkeresték sátraiknál a csapatokat, beszélgettek, érdeklődtek, hogy milyen ételek készülnek. Az íjász egyesület sátránál kipróbálták az íj használatát. A színpadon élő zene szólt, a jelen lévők kérésére a zenész eljátszotta a kért nótát. Az ételek zsűrizése alatt nagy volt az izgalom, a szakácsok  nagyon  várták az eredményhirdetést. A lelkes csapat a közép mezőnyben végzett. A főzés végén az elkészített étel elfogyasztása következett. A délutáni programon egymást váltották a zenész előadók a színpadon, melyre az intézmény telephelyéről újabb lakók csoportja érkezett. A zeneszóra táncra perdült a hallgatóság, közösen skandálták az ismert dalokat. A napot Stefano előadása zárta.

 

{gallery}2019/bogracsmester_2019{/gallery}