ESEMÉNYNAPTÁR

September 2020
S M T W T F S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

szgyf_banner.jpg
szgyf_somogy_banner.jpg

Értesítés
  • Simple Image Gallery Notice: Joomla's /cache folder is not writable. Please correct this folder's permissions, clear your site's cache and retry.

 

Családi napra várták a rokonokat, barátokat, ismerősöket a Somogy Megyei Gondviselés Szociális Otthon segesdi telephelyének lakói. A felkészülés, a vendégek fogadása vegyes érzelmekkel jár minden családi napon, mert mindig akad, akinek várakozása ellenére nem tudnak megjelenni szerettei. Mindezek ellenére a lakók lázasan készülődtek, versekkel, táncos produkcióval készültek a vendégek fogadására, segítőikkel közösen tervezgettek, csinosítgatták környezetüket. Az ünnepi programot a telephely vezetőjének köszöntője nyitotta meg, majd a Nemes Zita intézményvezető üdvözölte a megjelenteket, rövid tájékoztatót tartott az érdeklődőknek az intézményben jelenleg folyó szakmai átalakításról, a támogatott lakhatási formáról.

 

  Abban is megerősítette a  családokat, hogy részben  ugyan szakítottunk az intézményi  hagyományokkal,  azzal,  hogy a nyári időszakban is szerveztünk családi napot, az év végén az adventi időszakban a székhely intézmény szervezésében megrendezésre kerülő családi napra ismét meghívjuk a barátokat, ismerősöket, családokat. A programot megtisztelte az intézmény vezető helyettese, és a  Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsa (FESZT) képviselője is, aki röviden ismertette a szervezet tevékenységét. Ezt követően a jelen lévők rövid bepillantást nyertek az EFOP 2.2.2.17- 0024 számú projekt szakmai vezetőjétől a támogatott lakhatásra történő lakói felkészítésről, és a telephely vezetőjétől az intézményi programokról. A kulturális blokkot a vendéglátók verses - táncos műsora zárta. A kora nyári időben a lakók és vendégek az ebédet közösen a szabadban fogyasztották el, majd ismerkedtek, beszélgettek, és az érdeklődők megtekintették a támogatott lakhatás ingatlanjait, felmerülő kérdéseikre választ kaptak az intézmény vezetőjétől. A délutánt vendégek és vendéglátók közösen - élő zenei kísérettel - zenei kívánságok teljesítésével, beszélgetéssel, közös tánccal, ismerkedéssel múlatták.  A késő délutáni órákat a családok egész napos felhőtlen időtöltése mellett a búcsúzkodás nehéz percei tették emlékezetessé, és a remény, hogy hamarosan újra a találkozásnak örülhetnek lakók, és hozzátartozók egyaránt.  Távozás előtt a hozzátartozók, vendégek, emlékkönyvbe írtak gondolataikról, érzéseikről a 2019. június 8.-i családi nap emlékére.

Képgaléria:{gallery}2019/csaladi_nap_2019{/gallery}