ESEMÉNYNAPTÁR

September 2020
S M T W T F S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

szgyf_banner.jpg
szgyf_somogy_banner.jpg

Értesítés
  • Simple Image Gallery Notice: Joomla's /cache folder is not writable. Please correct this folder's permissions, clear your site's cache and retry.

 

 Kutyaterápiás foglalkozásra volt lehetőség egész hónapban, heti két alkalommal az intézmény parkjában. Az állat-asszisztált foglalkozás általános célokat fogalmaz meg, a program résztvevőinek életminőségét hivatott javítani, a jó közérzetet, kedélyállapotot fokozni. A kutya, mint érzelmi és szociális támasz közreműködhet az emberek pszichés állapotának javításában, és gátolja az idősek magány és depresszió okozta testi-szellemi leépülését. 

 

 

 

Graf, egy hat éves rövidszőrű német vizsla kan kutya volt a szociális otthon ellátottjainak rendszeres látogatója. Graf többféle munkavizsgával és kiállítási eredménnyel rendelkező aktív vadászkutya. Bár Graf nem terápiás kutya, kivétel nélkül mindig sikerült mosolyt csalnia az emberek arcára, szívesen osztogatta a pacsikat, és apportírozta az eldobott játékokat. Az otthon lakói (és dolgozói egyaránt) mindig nagy szeretettel és örömmel várták az újabb találkozást. Néhány lakóban a kutyával való találkozás mély érzelmeket hozott felszínre, szívesen meséltek saját kutyáikról és régi történetek kerültek elő a múltból.

 

A program zárásaként a Német Vizslások Egyesületének tagjai egy órás vadászkutya bemutatót tartottak a kastélyparkban.

Képgaléria:{gallery}2019/allataszisztalt_2019{/gallery}