ESEMÉNYNAPTÁR

August 2020
S M T W T F S
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

szgyf_banner.jpg
szgyf_somogy_banner.jpg

 

A nyár derekán járva újabb programokon nyílt lehetőségük részt venni a segesdi Gondviselés Szociális Otthon lakóinak.

 

 

 

 

 

 

„Egy kis nyár esti zene” keretében július 12.-én a koraesti órában koncertet adott a nagyatádi Acustic Classroom zenekar a segesdi telephely lakóinak, melyre a székhely intézményből is ellátogattak néhányan. A négytagú formáció két évvel ez előtt már koncertezett a telephelyen, akkor gyerekdalokat adtak elő nagy sikerrel. A mostani előadás jellegét tekintve teljesen eltérő volt. A zenei repertoárban filmslágerek, megzenésített versek, balladák, illetve a popzene klasszikusainak számító előadók szerzeményeiből csendültek fel ismerős dallamok. A másfél órás zenei időutazás végén a lakók visszatapsolták az előadókat, majd barátkoztak, ismerkedtek egymással az itt élők és a zenészek. A nyár esti hangulatot megalapozó dallamokat követően zsíros kenyér - parti következett, és a nyárhoz kapcsolódó hűsítő fagylalt sem maradt el, az itt élők örömére.

 

A zenés estet követően, másnap, július 13.-án a „Segesd Szeretlek Baráti Kör” meghívásának tettek eleget a telephelyen élők. A programon újabb remek alkalom nyílt a falu közösségeivel együtt lenni. A szervezők minden korosztályt megszólítottak, a feladatok összeállításával gondoskodtak arról, hogy mindenki be tudjon kapcsolódni a mozgásos, ügyességi játékokba. Szervező munkájuknak köszönhetően együtt mozgott a falu apraja - nagyja. Az időjárás kissé mostoha volt, de a szervezők erre is gondoltak, a programok a zápor ideje alatt a Művelődési Házban zajlottak.

 

Közös tornával indult a vetélkedő, majd tojásfutás, zsákfutás, gumi - futás, egyéb ügyességi labdajátékok következtek.  A legnépszerűbb a lángos - evő verseny volt. A versenyszámok alatt egymást buzdították és segítették a programon résztvevők, igazi összetartozást tanúsítva.

 

A szervezők kísérő programként rendőr - és tűzoltó autók bemutatásával lepték meg a résztvevőket. A lakók nagy lelkesedéssel foglalták el a rendvédelmi szervek autóit, amibe beülve, régi vágyuk és álmuk is teljesült egyben. A hangulatot még jobban fokozta a rendőrautók szirénájának hangja.

 

A rendezvény emléklapok és adományruhák osztásával zárult.
A résztvevők mindegyike oklevélben részesült, melyet nagy örömmel vettek át. Az ellátottak sok új élménnyel gazdagodva tértek vissza az intézménybe.

Képgaléria: