ESEMÉNYNAPTÁR

July 2020
S M T W T F S
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

szgyf_banner.jpg
szgyf_somogy_banner.jpg

 

2019.08.03.-án szombati napon került megrendezésre a falunap Segesden, a Művelődési Ház melletti füves területen. Régre visszatekintő hagyománynak számít, hogy a Somogy Megyei Gondviselés Szociális Otthon székhelyintézményének valamint segesdi telephelyének lakói, ellátottjai részt vesznek a település életének eme jeles eseményén saját műsor bemutatásával is, ahol a község illetve a környező helységek lakosságának lehetősége nyílik egy közös, egész napot kitöltő tartalmasra szórakozásra, családi baráti kapcsolatok ápolására.

 

 

 

Az idei évben sem történt ez másképp. A székhelyintézmény lakói és segítőik már a kora délelőtti órákban megjelentek a rendezvény színhelyén, a számukra kijelölt sátornál. A segesdi, kálmáncsai és kőkúti telephely ellátottjai, dolgozói később érkeztek meg a falunapra, ahol csatlakoztak az anyaintézmény lakóihoz. Ekkor már Ignácz János a Nagyatádi Roma Kissebségi Önkormányzat elnöke javában húzta a talpalávalót.

 

A gulyásleves is főtt már, melyet Nemes Zita a Somogy Megyei Gondviselés Szociális Otthon intézményvezetője készített. A finom ebéd elkészültéig a lakók kisebb csoportokban tekintették meg az érdeklődők szórakoztatására hivatott „látványosságokat”. Az ellátottak kipróbálhatták a pónin való lovaglást is. 12 óra tájékában elkészült az ízletes gulyásleves, melynek elfogyasztása után Hajduné Fekete Zsuzsanna és Csutora Éva terápiás munkatársak által készített ínycsiklandó prószákból falatozhattak a lakók. A délután folyamán több neves előadó is fellépett, többek között L.L. Junior, László Attila, Szabó Ádám, valamint a helyi egyesületek. A lakók leginkább L.L. Juniort várták, akitől többen autogramot is kértek, melyet a művész örömmel teljesített. A délután folyamán az esős idő kissé megnehezítette a zavartalan szórakozást. A székhelyintézmény valamint a segesdi telephely ellátottjai és dolgozói műsorának bemutatása 16.30 perckor kezdődött. A színpadi szereplést nagy izgalom előzte meg a lakók részéről, akik szorgalmasan napi rendszerességgel gyakoroltak a falunapi „fellépésre”. Először a székhelyintézmény ellátottjai, és munkatársai mutatták be produkciójukat, melyben közismert filmsorozatok betétdalát, és szereplőit („Kis város”, „Sandokan”, „Linda”, „Vészhelyzet”) jelenítették meg a közönség számára. Majd ezt követően a segesdi telephely lakói következtek. Műsorukat Horváth Tímea Zsanett, Sárközi Zoltán, és Balog Róbert ellátottak kezdték meg egy-egy kedves verssel, majd egy csoportos zenés-mulatós esküvői jelenetet mutattak be „Lakodalom van a mi utcánkban” címmel, akiket Puskásné Balogh Mónika, és Zadravecz Beáta terápiás munkatársak segítették a szerepek elsajátításában. A háttérzenét ifj. Ignácz János gondozó szolgáltatta. Mindkét intézményegység produkcióját vastaps fogadta, majd a nézők közül többen  gratuláltak a lakóknak a szórakoztató előadásért.

 

A délután további részében is egymást követték az előadók színvonalas műsorai, melyet a közönség nagy érdeklődéssel, jó hangulattal fogadott. A tartalmas nap után, kissé megfáradva, de élményekben gazdagon tértek haza kora este a lakók és dolgozók.

 

                                                                                                          Jónás Szilárd

 

                                                                                                     terápiás munkatárs

Képgaléria: