ESEMÉNYNAPTÁR

March 2020
S M T W T F S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

szgyf_banner.jpg
szgyf_somogy_banner.jpg

2019.10.25.-én egy derűs pénteki napon került sor az Somogy Megyei Gondviselés Szociális Otthon segesdi telephelyén a már tradíciónak tekinthető „Tökölős Nap” megtartására, valamint a legidősebb lakók felköszöntésére.

 

 

 

 

Az ellátottak, és segítőik már több napja készültek a várva-várt eseményre, melyet színesített, hogy a programot megtekintette és abban részt vett Krausz Katalin (FESZT – Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsa) érdekvédő, valamint Domonkosné Rippel Éva az NFSZK intézményi koordinátora is.

A délelőtt folyamán az ellátottak három egymással párhuzamosan zajló „műhelyen” vehettek részt, melyek a tökfaragás, terményragasztás, és a „sünikészítés” volt. Így mindenkinek lehetősége nyílott rá, hogy érdeklődésének megfelelően, megmutassa ügyességét, kreativitását. A tökfaragásba a hagyományokhoz hűen a székhely intézmény 10 fő lakója, és 2 fő segítője is bekapcsolódott. A délelőtt végére elkészültek az alkotások, melyek meg is lettek örökítve.

Az ízletes ebéd elfogyasztása után, 14.00 óra tájékában került sor a 12 legidősebb lakó köszöntésére. Mire a lakók és az ünnepeltek elfoglalták helyeiket a feldíszített asztaloknál, már várta őket a finom kalács, és habos kakaó. A legidősebbeket természetesen egy szép torta is fogadta. Ezután megkezdődött a felköszöntés. Kovács Attila ellátott lakótársai nevében osztotta meg ünnepi gondolatait, majd a mentálhigiénés csoport tagjai kedveskedtek egy rövid műsorral. A műsor után a nap fénypontja következett, ami az ínycsiklandó finomságok elfogyasztása volt. A lakók több alkalommal adtak hangot elégedettségüknek, és köszönték meg segítőiknek ezt a hasznos és tartalmas napot, melyre minden résztvevő szívesen fog visszaemlékezni.

 

Képgaléria: