ESEMÉNYNAPTÁR

September 2021
S M T W T F S
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

szgyf_banner.jpg
szgyf_somogy_banner.jpg

2020.07.31.-én egy verőfényes pénteki napon került sor a Somogy Megyei Gondviselés Szociális Otthon segesdi telephelyén egy hangulatos és tartalmas délelőtti bográcsozás megtartására. Lakóink már nagy izgalommal várták ezt a programot. A főzés helyszínéül a telephely udvarának filagóriája szolgált, melyet a terápiás csoport tagjai az ellátottakkal közösen a lakók által készített parti díszekkel csinosították ki. 

A reggeli órákban az ellátottak segítőikkel közösen neki is láttak a pakolásnak, majd egy játékos vetélkedő formájában 3 csoportban lehetősége nyílott minden „érdeklődőnek”, hogy gasztronómiai ismereteit felelevenítse a paprikás burgonya hozzávalói, illetve elkészítésének fázisai tekintetében, hiszen a cél egy minél ízletesebb étel elkészítése volt. Miután ez megtörtént, a segítők és a lakók közösen nekiláttak a zöldségek és az egyéb hozzávalók főzésre való előkészítésének. Az ellátottak itt is kamatoztatták, a már korábban megszerzett tudásukat. A folyamat befejezése után kezdődött meg a bográcsozás legizgalmasabb „fejezete”, maga a főzés. A résztvevő lakók a terápiás és gondozói team tagjainak segítségével készítették el az ízletes és tartalmas ebédet. Délre meg is főtt az étel, melyet mindenki élvezettel, jó hangulatban fogyasztott el. Az ebéd élvezeti értékét csak fokozta, hogy az ellátottak „saját kezük” munkáját is benne tudták a paprikás krumpli elkészítésében.

A délután folyamán, mint minden hónapban, megtörtént az aktuális születésnapjukat ünneplők megköszöntése. Az étkező elrendezését követően, mindenki elfoglalta a számára szimpatikus helyet. Az ünnepeltek, a hagyományokhoz hűen külön asztalnál ültek. Lakótársaik közös énekkel köszöntötték meg őket, akik jólesően fogadták ezt a kedves gesztust. Ezután ünnepeltek, és köszöntők együtt fogyasztották el a felkínált finomságokat, és üdítőt.

Képgaléria: