ESEMÉNYNAPTÁR

October 2021
S M T W T F S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

szgyf_banner.jpg
szgyf_somogy_banner.jpg

Családi napot tartott és fennállásának 70. évfordulóját ünnepelte a Gondviselés Szociális Otthon kálmáncsai Fehér Akác szociális otthoni telephelye. Ezen jeles alkalomból a fenntartó képviselője, a falu polgármestere valamint az intézmény nyugdíjasai, törvényes képviselők és az ellátottak családtagjai és hozzátartozói voltak jelen. Maráczi Zsuzsanna részlegvezető köszöntötte a vendégeket, majd a fenntartó képviseletében megjelent Illa Gáborné Németh Renáta szociális referens és Nemes Zita megbízott igazgató beszédét hallhattuk, akik egyebek mellett arra utaltak: az intézményben tett első látogatásakor családias légkört, dolgozói elhivatottságot és empatikusságot tapasztaltak.

E fontos értékeket az elődök alapozták meg, melyeket nemzedékek visznek tovább. Ezek az értékek adják egy intézmény múltját, jelenét és jövőjét. Megköszönték valamennyi volt és jelenlegi dolgozó munkáját.

Az igazgatóasszony Böjte Csaba jóságról írt gondolatait idézte, miszerint: „olyan jó dolog jónak lenni, kitalálni mások vágyait és szelíden teljesíteni azt” s „ az őszinte emberi jóság, a gyengék iránti önzetlen kiállás olyan érték, mely örökké megmarad.” Az ünnepi műsort a kálmáncsai citerások és a szuloki gyermek sváb néptánc együttes színesítette. A 70 évről múltidéző vetítést tartottak a házgazda intézmény munkatársai, majd Életképek címmel az elmúlt év jelentősebb eseményeiből adtak ízelítőt. A lakók és dolgozók verses- zenés műsora zárta a délelőtti programot., amely beszélgetéssel, tánccal folytatódott.