ESEMÉNYNAPTÁR

January 2019
S M T W T F S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

szgyf_banner.jpg
szgyf_somogy_banner.jpg

A Somogy Megyei Gondviselés Szociális Otthon segesdi telephelyére 2017. május 6.-ra, családi napra invitálták a munkatársak az ellátottak hozzátartozóit, gondnokait, a székhely intézmény ellátottait.   Sok éves hagyományt szakítottak meg ezzel, mert a korábbi években a székhely intézmény szervezésében vettek részt az itt élő ellátottakkal, családtagjaikkal közös családi napon.

 

 

Szervezőként elsődleges cél az volt, hogy a hozzátartozók saját környezetükben pillanthassanak be az intézményben élők életébe, az itt folyó szakmai munkába. A meghívott hozzátartozók mellett, az intézményfenntartó Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Somogy Megyei Kirendeltségének Szervezetirányítási Osztályvezetője Nábrádi Csilla, valamint Nemes Zita igazgató, és Vörös Lászlóné gazdasági vezető is megtisztelte a rendezvényt.

A program első felében Böröcz Andrásné részlegvezető és Nábrádi Csilla osztályvezető köszöntője után Nemes Zita igazgató asszony tájékoztatta a megjelent hozzátartozókat, gondnokokat az ellátottakat érintő jövőbeli jelentős változásokról, a támogatott lakhatás tervéről. A hozzátartozók örömmel fogadták a tájékoztatást, az ellátottak életminőségének javítása érdekében tett törekvéseket. A tájékoztató után élénken érdeklődtek a megjelentek a részletek iránt, családias hangulatban folytatódott a beszélgetés meghívó és meghívottak között.

A hivatalos tájékoztatatást az ellátottak kulturális bemutatója követte. Vendég előadóként a székhely intézmény lakói mesejátékot adtak elő, majd a telephely ellátottai következtek. Színes repertoárjukban versek, prózai művek énekek csendültek fel, valamint tánccsoport mutatkozott be az érdeklődőknek. Az ellátottak ezen a napon édesanyjukat is köszöntötték anyák napja alkalmából. Az égiek is kegyeikbe fogadták a rendezvényt, remek időjárással segítették szervező munkát, a családi nap lebonyolítását. A programokkal párhuzamosan a bográcsban finom étel készült, amit a meghívott vendégek az intézményben élő hozzátartozóikkal együtt közösen fogyasztottak el kerti-parti keretében. Az első önállóan szervezett családi nap emlékére a meghívott vendégek emlékkönyvbe írhatták érzéseiket, gondolataikat, élményeiket.

 

Vendégeinknek köszönjük, hogy elfogadták meghívást.