A Somogy Megyei Gondviselés Szociális Otton támogatott lakhatásában élők tovább folytatták a főző tudományok elsajátítását. Segítőikkel közösen úgy döntöttek, hogy saját maguk fogják elkészíteni ebédjüket.
A menü összeállítását is közösen végezték: a leves kiválasztásánál egyhangúan a kolbászos lencsegulyás elkészítése mellett döntöttek. A második fogás tekintetében egyezés abban volt, hogy valamilyen kelt tészta készüljön. Két ingatlanban tejfölös lángosra voksoltak, volt, ahol kakaós csiga, másutt köményes kifli készítése mellett döntöttek a ház lakói.
A felkészülés során számba vették a hozzávalókat, ismerkedtek a receptúrával, megosztoztak a feladatokon, hogy ki, mivel tud hozzájárulni az ebéd elkészítéséhez. A munkafolyamatokba mindenki be tudott kapcsolódni, jó hangulatban, zeneszóval, beszélgetéssel telt a délelőtti főzőcske. Délben örömmel tettek eleget a közmondásnak: megették, amit főztek.
A közösségek lakói sikereiken felbuzdulva egyöntetűen úgy döntöttek, hogy máskor is szeretnének főzni, minél több étel elkészítési módjával megismerkedni.